Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug
Husmanns Vinstue
Man skal i øvrigt ikke forveksle navnet Husmann med betegnelsen husmand; grundlæggeren af Husmanns Vinstue hed Ernst Karl Husmann, og han åbnede i 1888 en skænkestue, hvor kunder kunne sidde og smage et glas af den importerede vin.
Siden 1950’erne har Husmanns Vinstue primært været
frokostrestaurant med fokus på det klassiske, danske smørrebrød.
Friturestegt camembert er en af Husmanns klassiske frokostretter, der er en dejlig ret her i kulden.
En trekant af moden, fransk camembert paneres i mel, æg og rasp i nævnte rækkefølge og steges i smør på panden, til den er gylden og sprød og osten begynder at smelte indeni. Anrettes på et stk. frisk franskbrød med hjemmelavet solbærsyltetøj og frisk frugt/bær efter sæson. Det er vigtigt, at osten har smag, ellers bliver retten for ”bleg”.
Den velsmagende, modne camembert suppleres fint af den søde smag i syltetøj og frisk frugt.
Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug