mette fr chrb

Statsministeren opfordres nu til at være helt ærlig og præcis om, hvem hun henviste til, da hun påstod, at myndighederne havde anbefalet at lukke det danske samfund.

Mange i Folketinget mener, at regeringens proces overhovedet ikke har været ærligt. Hvad var myndighedernes anbefalinger og hvilke myndigheder var det.

Mette Frederiksen og Magnus Heunicke har rodet rundt i det. Hvorfor vil de ikke fortælle Folketinget og befolkningen om hvilkenmyndighed anbefalingen kom fra. 

Debatten om, hvorvidt Frederiksen talte usandt, er igen blusset op, ifølge BT som har en udtalelse fraSøren Brostrøm, der afslører, at syv timer før det historiske pressemøde 11. marts frarådede Brostrøm regeringen at foretage en stor nedlukning.

Den såkaldte anbefaling kom heller ikke fra Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut. 

Heller ikke i en indstilling til Mette Frederiksen fra Danmarks krisestab, Den Nationale Operative Stab, står der noget om en stor nedlukning.

Venstre har krævet en redegørelse fra Mette Frederiksen via Udvalget for Forretningsorden, mens Dansk Folkeparti har kaldt Magnus Heunicke i samråd.

Desuden er en uvildig ekspertgruppe i gang med at undersøge den politiske beslutning om at lukke det danske samfund. Arbejdet ventes færdig i januar 2021.

Mange mener at sundhedsminister Magnus Heunicke ifølge eksperter gav vildledende udtalelser, da han på et pressemøde 13. marts gav et svar på et spørgsmål om regeringens lukning af skoler var videnskabeligt tilrådelig iflg. myndigheder.

Foto: Steen Brogaard og Henrik Ploug - Tekst Henrik Ploug