rodbedesild

Rødbedesild til Julebordet -en opskrift fra Husmann's Vinstue.

Blandt de københavnske frokostrestauranter rager Husmanns Vinstue op i særklasse. Ikke fysisk, for restauranten ligger i kæl- deren i Larsbjørnsstræde
2, og her har den ligget siden 1907, hvor Ernst Carl Husmann havde flyttet sit vinhandlerfirma fra 1888 til Larsbjørnsstræde. Interiøret har kun gennem- gået få forandringer siden. 

Til rødbedesild, 4 personer, beregnes:
2 rødbeder, der koges, afkøles, skrælles og skæres i tern
2 æbler, skæres i tern med skræl, 4 fileter af marineret sild, men andre sild kan bruges, efter smag
Ca. 1 dl. Mayonnaise
Sød eddikelage.

Sildefileter lægge til afdrypning i et klæde i god tid inden brug. Tørres godt af. Det hele lægges sammen i et fad: sild i hele fileter, dressing, sild, dressing, afslut med dressing. Dressinglaget skal være rimeligt tykt, ca. 2-3 cm. Skal stå i køleskab i hvert fald et døgns tid for at trække smag.

De hakkede rødbeder blandes i dressingen, der røres af mayonnaise, der iblandes en kogt, sød lage, hvor rødbederne har lig- get og syltet et døgns tid. Ikke for meget lage, dres- singen skal være ret fast. Tilsættes salt og peber efter smag. Lagen laves af eddike, der koges op med sukker, nelliker, allehånde, peber, løg.

johnny 2
Johnny er leder og ejer af Husmann's Vinstue

Æbler skæres i tern med skræl på, det holder på faconen og giver mere smag .

Rødbedesilden anrettes med rugbrød, dild, ekstra hakkede rødbeder, kapersbær og hårdkogt æg .

På tavlen over dagens tilbud finder man af og til ekstra retter, som ikke indgår i det normale spisekort. En sådan ret kan være rødbedesild, som er en frisk variant af den klassiske sildemad.