Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

det lil teater feb20

Jacob Teglgaard, Ingrid-Marie Thorlacius og Nanna Schaumburg-Müller i “Bella & Gustav”. Foto: Natascha Thiara Rydvald

Det allervigtigste for børn i børnehavealderen er at have nogen at lege med. En af de hyppigste sætninger, man hører børnehavebørn sige, er: ”Må jeg være med?” Og det at føle, at man hører til i et fællesskab, er afgørende for et barns trivsel. Det Lille Teater behandler temaet i en ny forestilling for de 2-5-årige, der er baseret på Eva Erikssons populære bøger om Bella og Gustav. 
Spilleperiode: 6. februar – 26. april 2020

I Det Lille Teaters forestilling hedder hovedpersonen også Bella. Hun keder sig, men en dag møder hun drengen Gustav, og de bliver bedste venner. Og så leger de, til solen går ned. En dag sidder pigen Sofia også i sandkassen, og spørgsmålet er nu, om man godt kan være tre i en sandkasse?
I Eva Erikssons univers agerer børnene selv i verden og klarer deres egne problemer. Fx dem, der kan opstå i mødet med andre børn, hvor ensomhed, jalousi og andre svære følelser skal tackles. Med Line Paulsens drama­tisering af bøgerne har vi skabt et hverdags-univers, hvor børnene har magten. Et rum, hvor legen står i centrum, og hvor vi gennem legen også kommer dybt ind i fantasiens verden.
Tre skuespillere guider publikum gennem historien, som fortælles med lige dele skuespil og dukkeføring. Sce­nografien er et foranderligt børneværelse og en hyggelig gård med sandkasse, og på disse to trygge arenaer følger vi børnene, når følelserne og fantasien får de kendte steder til at virke helt anderledes.
På Det Lille Teater har vi en lang tradition for at dramatisere børnelitteratur, og vi går altid efter fortællinger, som giver plads til fantasien, friheden og alle omvejene i barndommens land. Med Bella & Gustav ønsker vi også at spejle børnenes følelser og temperamenter og helt enkelt give dem lyst til at gå hjem og lege.

BELLA & GUSTAV
Spilleperiode: 6. februar – 26. april 2020
Spilletider: tirsdag - fredag kl. 9:30 & 10:45, lørdag - søndag kl. 13:30 & 15:00
Varighed: 35 min.
Målgruppe: 2-5 år
Baseret på værkerne ”Da Bella mødte Gustav” og ”Da Bella blev jaloux” af Eva Eriksson
Dramatiseringsrettigheder: Columbine Teaterförlag
Dramatiker og instruktør: Line Paulsen
Scenograf: Christian Q. Clausen
Dukkemager: Rolf Søborg Hansen
Dukkekonsulent: Bjarne Kalhøj
Komponist: Marie-Louise von Bülow
Lysdesigner: Sonja Lea
Dramaturg: Trine Wisbech
Skrædder: Weirdwear
Skuespillere: Ingrid-Marie Thorlacius, Nanna Schaumburg-Müller og Jacob Teglgaard
Teknik og værksted: Brian Kousgaard Kristensen, Karin Rentsch Jørgensen, Sven August Buse og Steen Molls
Fotograf: Natascha Thiara Rydvald
Plakat: Eva Eriksson
DET KUNSTNERISKE HOLD
Line Paulsen har dramatiseret Eva Erikssons bog og iscenesætter forestillingen. Line er født og opvokset i Oslo. Hun har arbejdet og været bosat i København de sidste 16 år. Line har gennem sin karriere bl.a. samarbejdet med dramatikere og forfattere som Mads Mazanti Jensen, Line Mørkeby, Aleksa Okanovic og Suzanne Brøgger og bl.a. instrueret forestillingerne Pagten på Aarhus Teater, Koncert for Lou på Republique og Hår på den på Teater Grob.
Christian Q Clausen er scenograf. Han har tidligere lavet scenografier til Randers Egnsteater, Dansk Rakkerpak, m.fl. I 2014 var Christian Reumert-nomineret som Årets scenograf for sin scenografi til Det Lille Teaters forestilling Huset. Vi er glade for at have Christian ombord igen.
Dukkerne er skabt af Rolf Søborg Hansen. Rolf er en prisbelønnet scenekunstner, der arbejder som dukkemager, scenograf, instruktør og dukke-/skuespiller. Han har lavet en lang række forestillinger på bl.a. Det Lille Teater & Marionet Teatret, Bådteatret, Folketeatret og Det Kongelige Teater.
Marie Louise von Bülow er en musikalsk en-mandshær. Hun er komponist og musiker og har ofte arbejdet sammen med Teatergrad, danskdansk og Det Flydende Teater, bl.a. om forestillingerne Danner – en grevinde af folket og Martyren Munk.
Lysdesigner Sonja Lea er uddannet fra Statens Teaterskole i 2004, og hun har siden arbejdet som freelance lysdesigner. Hun er blandt sit fags mest respekterede og har bl.a. medvirket til skabelsen af forestillinger som I Støvet Fra Regnen og Hår På Den på Teater Grob, Richard III på Husets Teater og Panama er alletiders på Det Lille Teater.
Skuespillerne, som skal spille rollerne som Bella, Gustav og Sofia er: Ingrid-Marie Thorlacius, som er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2017. I 2018 modtog hun en Reumert talentpris, og hun har både i sin studi­etid og efter sin afgang medvirket i en imponerende mængde forestillinger, tv-serier og film, bl.a. den kommende Ole Christian Madsen-film om angrebet på Krudttønden. Nanna Schaumburg-Müller er uddannet fra Teater­skolen i Odense i 2009, og hun har medvirket i en lang række forestillinger på Momentum, Nørregaards Teater og Aalborg Teater. Jacob Teglgaard er uddannet fra Skuespillerskolen i Odense i 2011 og fra Tanzfabrik Berlin i 2013. Han har spillet roller på bl.a. Odense Teater, Teater Fair Play, Sort/Hvid og medvirket i flere prisbelønnede forestillinger på Teatergrad.