Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

caf sorgf flaskest1

Flæskesteg i lange baner.

Et af Københavns ældste spisesteder, Café Sorgenfri på hjørnet af Knabrostræde og Brolæggerstræde, tilbereder flæskesteg i metervis.

For alle, der har smagt flæskestegen her, ved jo, at den er i særklasse, saftig og med sprød, sprød svær. Det skyldes bl.a. en god leverandør, men leverandøren alene gør det jo ikke.

Stegningen er vigtig, og på Sorgenfri starter man kl. 8 om morgenen med at sætte den første portion flæskesteg i ovnen – kold ovn.

Termostaten stilles på ca. 290 grader, og så er stegen klar til frokost kl. 11. Der bliver stegt flæskesteg hele dagen, nogle dage helt til kl. 19, der skal jo, som Tina siger: ”være varm steg hele tiden!”

Stegen serveres med rødkål og agurkesalat, rugbrød og smør.
Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug

caf sorgenf int maj