tiv h rulp

TIVOLIHALLENS BEDSTE RULLEPØLSE TIL JULEFROKOSTEN
Den hjemmelavede rullepølse kan ikke sammenlignes med den fabriksfremstillede fra supermarkedet. Tivolihallens rullepølse er i særklasse, men det er også muligt at få et godt resultat hjemme i køkkenet. Når man selv laver rullepølsen, kan man krydre efter smag og få sin helt egen specialitet.

Der bruges et slag af gris. Eventuelt overskydende fedt skæres fra og smides ud. Slaget smøres derefter med en krydderiblanding af f.eks. stødt peber, sennep, allehånde, salt og lidt sukker. Blandingen smøres ud over slaget, som nu rulles stramt og snøres tæt med madsnor.

tiv h helle diana n

Helle der er indehaver af Tivolihallen og datteren Diana.

Næste trin er saltlagen: 1 l koldt vand til 150 g fint salt og lidt sukker. Heri lægges den snørede pølse, som nu sættes i køleskabet og trækker i lagen i 6-8 dage. Herefter smides saltlagen ud, og pølsen kommes i en gryde med kogende vand, hvor den simrer en times tid. Når den er blevet lunken, lægges den i pressen, som sættes i køleskab. Dagen efter er der færdig rullepølse.

Serveres i skiver på rugbrød med sky og ringe af rå løg.