Tivolihallen i Vester Voldgade er klar til april med et frisk sortiment, taget fra listen af mormormad, som Tivolihallen har haft stor succes med i flere år.
Tiden er nu til gammeldags vintermad med de friske råvarer, der er tilgængelige lige for tiden, f.eks. torskerognen, som er i højsæson i årets første 3 måneder, og som ifølge indehaver Helle Vogt giver et løft til januar.
Ydermere er torskerogn sundt, fedtfattigt og indeholder en masse B- og D-vitaminer. Så snart stenbiderrognen kommer, afløser den torskerognen.
Her på fadet får den friskkogte torskerogn selskab af en flot, levende hummer, kørvel og dild. Den friske torskerogn er kogt med eddike, løg, peber og lidt laurbær. Rognen skal simre ved svag varme ca. 15-20 minutter.
Det er svært med torskerogn, for den skal være fast, men må ikke blive tør, så man må løbende mærke, om den føles fast, og så tage den af varmen. Før servering skal rognen renses for hinder, skæres i skiver og placeres på et stykke rugbrød med smør.
Der pyntes med salatblade, hjemmelavet remoulade, citron, krydderurter og rødbedeblade. Helle kalder den en januarbebuder, for det er lige nu, der er frisk rogn.