Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

urmag jul

I Dronningens Tværgade har vi byens fineste og bedste urmager, her kan man finde mange forskellige fine ure, der er mange vintage ure, som i dag er på manges ønskeliste.

Arthur Elley der er indehaver af forretningen, kan fortælle meget om de enkelte ure og deres kvalitet og værdi.

Vintage ure er ikke kun en pryd, men det er også en værdi og invistering.

Hos urmageren er der skønne ure til gaver.

urmag nov1

For tiden er det meget populært hos unge mænd, at man prioriterer sit ur som det eneste smykke. Et nyt ur kan nemt komme til at koste lige så meget som en ny bil. Men også brugte armbåndsure er kommet i høj kurs, fortæller Arthur, især de mekaniske vintage armbåndsure frafra1960’erne/1970’erne er blevet meget populære i de senere år, unge såvel som ældre går rigtigt gerne med vintage-ure. Der er så meget sjæl og historie i at have et gammelt ur frem for bare at købe et nyt. Det er de store mærker som Omega, Rolex, Longines, Universal Geneve, Tag Heuer og flere andre, men lige i øjeblikket er det nok Omega, der går bedst.

urm omega ny

Her i forretningen lægger vi stor vægt på de gamle Omega-ure, fordi de går som varmt brød. De koster typisk fra 5-6.000 op til 10.000 kr., hvis uret er af massivt guld. Prisen kommer også an på, hvor mange funktioner der: Om uret viser dag, om der er kronograf, håndoptræk mv. Standen betyder selvfølgelig også noget.

Urmager Arthur Elley fortæller videre: ”Vi har en fin samling af vintage-ure. Vi har stamkunder, der er vilde samlere; de har alle mulige mærker i deres fødselsår, lige fra Seikos klassikere til Rolex i den dyre ende.

Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug