Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

claus hjjort mette fr

STOR STÅHEJ FOR INGENTING

Anklagemyndighedens stort oppustede sager mod tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og den tidligere FE-chef Lars Findsen ser ud til at falde sammen som en daggammel ballon efter Højesterets kendelse om, at sagerne skal føres for delvist åbne døre. Afgørelsen er et sviende nederlag for regeringen, anklagemyndigheden og efterretningstjenesten, som i hele forløbet har buset frem som dilettanter uden manuskript. 

I Claus Hjort Frederiksens sag har han hele tiden hævdet, at anklagemyndighedens påstand om hans ”landsforræderiske” læk – i en TV-udsendelse - omkring et kabelsamarbejde mellem USA og Danmark var grundløs, idet kabelsamarbejdet i flere år forud for TV-udsendelsen havde været offentligt kendt. Det kunne alle, der har læst aviser og set fjernsyn i de seneste år op til anklagen, kun være enige i, og Højesteret har altså nu slået fast, at kabelsamarbejdet var og er offentligt kendt.

 

Regeringen, efterretningstjenesten og anklagemyndigheden har spillet fallit i disse sager, men ligesom i alle de andre skandalesager, regeringen har fejet af bordet, står det den igen frit for at misbruge sit flertal til at undgå en undersøgelse af forløbet.

Tekst: Connie Christensen - Fotocollage: Henrik Ploug