Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

g hus nov23 fl 2

Malene Guldager Bønnelykke taler ved åbningen.

Saqqummersitsineq.

Et grønlandsk-dansk møde.

To unge kunstnere, den grønlandske Malene Guldager fra Nuuk og den danske Conni Østergaard Bønlykke, har sat hinanden i stævne i en spændende udstilling i Det grønlandske Hus. Begge udstiller malerier, som dels er portrætter af folk fra Nordøstgrønland, dels landskabs- og fortællende billeder der oppe fra de nordøstlige vidder. 

g hus nov23 fl 1

Med deres malerier skildrer de det smukke, men også barske land, som Nordøstgrønland er, dens fauna og de mennesker, der lever i denne fjerne del af vores Rigsfællesskab. Når man ser disse utroligt smukke billeder, kan man ikke undgå selv at føle sig tiltrukket af, selv at kunne opleve landskaber og fauna i dette fjerne hjørne af verden langt mod nord.

g hus nov23 fl 3

At denne udstilling ikke har fanget byens kunstanmeldere, kan virkelig undre, for dels er det enestående kunst, vi her bliver præsenteret for, og det er væsentligt, at gøre vores fæller i nord til en integreret og respekteret del af vores fællesskab.

g hus nov23 fl 4

Udstillinger løber frem til d.5. januar 2024, og det burde være et ”must” for alle at lægge vejen forbi Det grønlandske Hus i Løvstræde.

g hus nov23 fl 7

Tekst: Flemming Lehrmann