Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

den fr maj24

Om udstillingen
Med Special Effectpræsenterer Atiéna R. Kilfa en ny værkgruppe bestående af en kortfilm og to store blyantstegninger. I forlængelse af Kilfas undersøgelse og omstrukturering af filmiske arketyper, fokuserer filmen på en ikke nærmere bestemt mand, der sidder ved et skrivebord. Filmen er optaget i sort/hvid og fremkalder en underlig tidsløshed ved figuren, der resonerer med flere forskellige billedgenrer fra filmhistoriske epoker blandt andet tysk ekspressionistisk film og Hollywood film noir, altsammen spolet frem til nutidig 4K-kvalitet.

Ved at fremkalde disse arketyper bliver figuration et redskab til at undersøge de koder, der skaber vores systemer - og deres potentielle sammenbrud.

Om Atiéna R. Kilfa
Special Effect er den første institutionelle soloudstilling i Danmark af den Berlin-baserede kunstner Atiéna R. Kilfa (FR). Kilfa arbejder på tværs af medier som fotografi, skulptur, video og installation. I 2022 tog hun afgang fra Städelschule i Frankfurt am Main og har for nylig udstillet på KW, Berlin; Camden Art Centre og CABINET, London. I 2023 var hun med på udstillingen Bad Timing - Or How to Write History Without Objectspå Den Frie. Kilfa modtog ars viva-prisen i 2024.

Udstillingen er generøst støttet af: Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Dansk Tennis Fond, Glashofs Legat, 15. Juni Fonden.

 

Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, 2100 København