Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

borsen brand

BØRSENS SKÆBNEDAG

Den 16. april – normalt en glædens dag på grund af Dronning Margrethes fødselsdag – brændte mere end halvdelen af den gamle bygning ned. Chok og bestyrtelse spredte sig hurtigt i København, mange kom ilende til for at redde, hvad reddes kunne ud af flammerne. Hovedstadens Beredskab var hurtigt på pletten og arbejdede i dagevis med at slukke ilden og sikre den resterende bygning.

Nu venter alle på svar på, hvordan ilden kunne opstå. Dansk Erhverv hævder, at de havde gjort meget for at sikre, at restaureringen foregik på bedste vis. Men mange spørgsmål presser sig på. Hvorfor der tilsyneladende ikke var fast brandvagt under restaureringsarbejdet. Hvordan Børsen overhovedet er endt med at være endt i privat eje. Hvorfor de relevante myndigheder ikke har stillet krav om forøget sikring af den skrøbelige bygning. Hvad Dansk Erhverv nøjagtigt havde gjort for sikkerheden.

Det er jo desværre ikke første gang, den slags brande sker under restaurering af gamle bygninger. Roskilde Domkirke, Odd Fellow Palæet, Notre Dame i Paris, for blot at nævne nogle.

Det er nu kommet frem, at Hovedstadens Beredskab for mere end et år siden tilbød Dansk Erhverv en aftale, der skulle fremme samarbejdet mellem de ansatte i Børsen og Beredskabet for at øge viden og opmærksomhed omkring brandsikkerheden. Dansk Erhverv reagerede aldrig på henvendelsen.