Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

urmager juni24 6

Urmager Arthur Elley har sammen med sit team af uddannede urmagere travlt med at reparere og servicere ure af alle slags, men det er de ”gamle” ure med det komplicerede indre, der taler mest til Arthurs indre ur-hjerte. Her kan urmageren bruge sin mesterkunnen og få et ur, som mange kunder måske havde opgivet, til at virke igen.

Urmageren, der er medlem af Håndværkerforeningen, har i årenes løb uddannet adskillige unge urmagere, som med deres håndværk bidrager til at holde det gamle fag ved lige. Det er et fag, der kræver stor nøjagtighed og en del tålmodighed med at finde årsagen til, at et ur ikke vil gå rigtigt. Den ofte langvarige proces med at skille et ur ad i mange dele for at finde fejlen er netop det, Arthur Elley finder interessant.

urmager juni24 3

 Brugte armbåndsure er stadig i høj kurs, især de mekaniske vintage armbåndsure fra 1960’erne/1970’erne. Når et brugt ur bliver indleveret, er det en stor opgave for urmageren at renovere værket og sætte uret pænt i stand, så det ser fint ud. Det er populært både hos unge og ældre at bruge uret som et ”statement”, et personligt udtryk, frem for at købe et færdigt ur, som ikke har personlighed.


urm urvark