Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

busterminal

Mødet mellem cyklister og passagerer på fjernbusserne ved DGI-byen har i årevis været en blanding mellem en komediefilm og en gyser.

Men det trafikale kaos og de livsfarlige situationer, hvor cyklister ikke holder tilbage og især passagerer ikke ser sig for, slutter nu.

Det samme gør den udtalte pladsmangel og manglende skiltning.

Mette Vikjær, der er projektleder i Vejdirektoratet, fortæller, at den nye fjernbusterminal åbner 6. juni.

Vi glæder os meget til at åbne Københavns nye busterminal, som mange københavnere og rejsende har set frem til. Den kommer til at skabe en let og god tilgængelighed for alle brugerne, siger Mette Vikjær.

Vi er overbevist om, at både passagerer og busser vil tage godt imod den nye fjernbusterminal, som med moderne faciliteter og en helt central placering i København bliver et trafikalt knudepunkt i byen i årene frem”, fortæller Mette Vikjær.

Vejdirektoratet anlagt i samarbejde med Københavns Kommune en busterminal ved Dybbølsbro i København. Den nye terminal åbner officielt den 6. juni 2024 og skal samle de mange fjernbusser, der hver dag kører ind og ud af Danmarks hovedstad, samt give de cirka 1,4 millioner årlige fjernbuspassagerer en lettere, smartere og mere sikker rejse.