Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

rom sp tr2

DEN SPANSKE TRAPPE I ROM

TURIST I EUROPA – VÆR OPMÆRKSOM PÅ LOKALE REGLER
Den italienske hovedstad Rom slutter sig til koret af europæiske byer, der er ved at segne under overdreven turisme. Byen har indført forskellige regler, som man som turist skal overholde, ellers vanker der bøder.
Det er for eksempel ikke tilladt at sidde på Den Spanske Trappe, som ellers har været et yndet sted at sidde og spise en is eller en sandwich. Bare det at sidde på trappen kan koste en bøde på 1.800 kr.

Trappen er på Unesco-verdensarvlisten, og spilder man på trappen for ikke at sige gør skade på den, vanker der næsten 3.000 kroner i bøde.

Byens springvand skal man også holde sig fra, selv om en sval dukkert i sommervarmen kan være fristende. Her kan bøden komme helt op på 450 Euro, omregnet til 3.400 kroner.

To-go mad er heller ikke tilladt i nærheden af et af byens vartegn. Byens seværdigheder ser ikke pæne ud, når de er smurt ind i ketchup og mayo, og derfor er det forbudt at spise mad tæt på dem, og det kan koste op til 3.700 kroner, hvis man gør det alligevel.

I 2022 måtte en amerikansk turist betale lige under 3.400 kroner i bøde for at spise en is ved et springvand i Rom.

Også flere populære rejsemål i Spanien har indført regler, man bør tjekke.

barcelona

Ramplaen i Barcelona
I Barcelona eller på Mallorca må man ikke færdes i badetøj andre steder end på stranden. Gør man det alligevel, kan det koste en bøde på 2.200 kroner eller mere. 
På Ibiza eller Mallorca skal man passe meget på ikke at blive inviteret til illegale fester. Der kan falde bøder i millionklassen for at holde store fester i villaer uden tilladelse.

Opholder man sig på Ibiza eller Mallorca, er det ikke tilladt at drikke alkohol, når man spadserer rundt i gaderne. Det gælder også i flere andre byer i Spanien, som for eksempel Madrid, hvor bøderne er på mellem 3.700 - 11.100 kroner.

Udenrigsministeriet anbefaler rejsende at læse ministeriets rejsevejledning for det land, som man vil besøge, inden man tager afsted. Rejsevejledningerne bliver løbende opdateret og indeholder også informationer om landes love og sædvaner.

Tekst: Connie Christensen - Foto Henrik Ploug